Wat is Couperose?

Couperose is de aanwezigheid van rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht, wat vaak resulteert in een rode blos op de wangen of rode adertjes rond de neus. Het komt voornamelijk voor bij mensen met een blanke huid en is niet schadelijk. Soms kan het gepaard gaan met ontstekingen, wat kan wijzen op rosacea. Op de benen kunnen vergelijkbare rode of paarse adertjes voorkomen, ook wel bekend als beenvaatjes. Couperose wordt meestal opgemerkt vanaf de leeftijd van 30 jaar en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Silk-laserclinic-Amsterdam---21
Silk-laserclinic-Amsterdam---29

Wat veroorzaakt couperose?

Couperose ontstaat wanneer de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid verslappen en verwijden. Verschillende factoren kunnen hieraan bijdragen:

  • Erfelijkheid: Couperose komt vaker voor binnen families, dus als het in je familie voorkomt, heb je mogelijk een grotere kans om het te ontwikkelen.
  • Overmatige zonblootstelling: Blootstelling aan te veel zonlicht kan de bloedvaatjes in de huid beschadigen en bijdragen aan de ontwikkeling van couperose.
  • Huidtype: Mensen met een lichtere huid lijken vatbaarder te zijn voor couperose dan mensen met een donkere huid.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïde crèmes of zalven op het gezicht: Langdurig gebruik van deze medicijnen kan de bloedvaatjes in de huid beïnvloeden en couperose veroorzaken.
  • Temperatuurschommelingen: Extreme temperatuurschommelingen, zoals blootstelling aan koude of hete omstandigheden, kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose.
  • Alcoholgebruik: Overmatig alcoholgebruik kan de bloedvaten verwijden en couperose verergeren.

Behandelmogelijkheden

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van couperose, roodheid en rosacea met behulp van geavanceerde medische lasers en peelings. Tijdens de laserbehandeling richten we ons op het verwijderen van gesprongen bloedvaatjes en de bijbehorende roodheid. Het effect is vaak al zichtbaar na slechts één tot enkele behandelingen, waarbij we streven naar een prachtig resultaat voor onze cliënten. Maak nu hieronder een afspraak.

Maak een afspraak voor een gratis intake

Bel 085 – 9021777 of maak online een afspraak voor een GRATIS intake en ervaar het zelf! Nooit meer waxen of scheren. Graag tot ziens bij Silk laserclinic!

Silk laserclinic

SUPER OKSEL AANBIEDING

Nooit meer scheren of waxen. Nu 22,50 euro ipv 80,-
Silk laserclinic

GRATIS INTAKE

Ervaar het zelf en maak nu een afspraak voor een gratis intake!
Afspraak maken
Silk laserclinic

5+1 GRATIS

Elke 6e behandeling gratis