Medische peeling 

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acne littekens, of wil je gewoon je huid een goede opfrisser geven? Een medische peeling is een effectieve behandeling die op verschillende manieren kan worden toegepast:

  1. Het verbetert de huidstructuur, waardoor grove poriën en vlekjes verminderd worden.
  2. Het verbetert de hydratatie van de huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderd worden.
  3. Het helpt bij het verminderen van acne en acne littekens.

Maar wat houdt een medische peeling precies in en wat gebeurt er met je huid tijdens de behandeling? Om te bepalen of een medische peeling geschikt is voor jou en om meer informatie te verkrijgen, kom je in aanmerking voor een gratis consult. Tijdens dit consult kan een huidtherapeut je precies uitleggen wat een medische peeling inhoudt, welke resultaten je kunt verwachten, en beoordelen of het geschikt is voor jouw specifieke huidproblemen.

Silk-laserclinic-Amsterdam---21
Silk-laserclinic-Amsterdam---29

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling is een behandeling waarbij het bovenste “dode” huidlaagje versneld wordt verwijderd, waardoor er een nieuwe, gladde huid tevoorschijn komt. Dit proces kan resulteren in een lichte tot zware afschilfering.

Een medische peeling wordt ook wel chemische exfoliatie genoemd. Er zijn verschillende soorten peelings die op verschillende huidlagen werken. De sterkte van de exfoliant bepaalt de diepte en intensiteit van de werking.

Soorten medische peelings

  • TCA huid exfoliator: Deze peeling met TriChloorAzijnzuur, salicylzuur, Phenol en stamcellen biedt zichtbare huidverbetering en een korte herstelperiode. Het vermindert huidoneffenheden zoals rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie. Geschikt voor alle huidtypen en geeft de huid een gladder en frisser gevoel, met een egalere huidstructuur als resultaat.
  • AHA huid peeling: Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een glycolzuur peeling of AHA peeling worden toegepast. Deze chemische exfoliant dunner de bovenste huidlaag, voorkomt talgophoping en vermindert huidverstoppingen. De Jessner peeling biedt een diepere werking en is effectief bij alle vormen van acne. Salicylzuur en Resorcinezuur remmen talgproductie en bestrijden de acnebacterie, waardoor ontstekingen en onzuiverheden verminderen.
  • Mela Peel: Deze medische peeling wordt gebruikt voor de behandeling van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en melasma. Het combineert krachtige ingrediënten die pigmentremmend en -onderdrukkend werken, waardoor indicaties zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma verbeteren. Een gratis consult met de huidtherapeut bepaalt welke behandeling geschikt is voor jouw huid.
  • Cosmo Peel Forte: Deze sterke exfoliator bevat 20% TCA, 10% Phenol en 10% Glycolzuur en is geschikt voor de behandeling van huidveroudering bij lichte huidtypen (huidtype I en II). Het werkt diep en biedt snel resultaat. Een enkele Cosmo Peel Forte kan de huid er 5-10 jaar jonger uit laten zien.

Hoe zie ik er na een peeling uit?

Bij een chemische peeling is het van groot belang om je huid goed voor te bereiden. Daarnaast speelt de juiste nazorg een cruciale rol in het veilig herstellen en beschermen van je huid.
Tijdens het gratis consult heb je de gelegenheid om met de huidtherapeut te bespreken welke specifieke verbeteringen je wenst en welke mate van vervelling voor jou acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal geen vervelling te ervaren of juist een lichte schilfering tot volledige vervelling te realiseren. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke voorkeur en de conditie van je huid.
Na de behandeling kan de huid enige gevoeligheid vertonen, er wat rood uitzien en warm aanvoelen. Dit zijn normale reacties die kunnen optreden na een chemische peeling.

Maak een afspraak voor een gratis intake

Bel 085 – 9021777 of maak online een afspraak voor een GRATIS intake en ervaar het zelf! Nooit meer waxen of scheren. Graag tot ziens bij Silk laserclinic!

Silk laserclinic

SUPER OKSEL AANBIEDING

Nooit meer scheren of waxen. Nu 22,50 euro ipv 80,-
Silk laserclinic

GRATIS INTAKE

Ervaar het zelf en maak nu een afspraak voor een gratis intake!
Afspraak maken
Silk laserclinic

5+1 GRATIS

Elke 6e behandeling gratis