Kalknagel en schimmelnagel

Een schimmelnagel, ook wel bekend als kalknagel, is te herkennen aan een verkleuring aan het uiteinde van de nagel in witgeel, groen of bruin. Daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Het behandelen van schimmelnagels kan lastig zijn, omdat de schimmel zich hardnekkig in de nagelplaat nestelt. Antischimmelcrèmes leveren vaak onvoldoende resultaat op en intensieve medicatie kan nare bijwerkingen hebben. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve oplossing om van schimmelnagels af te komen.

Silk-laserclinic-Amsterdam---21
Silk-laserclinic-Amsterdam---29

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Voor een effectieve behandeling van schimmelnagels is het belangrijk om diep in de nagel te kunnen doordringen. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en bereiken niet het nagelbed, waar de schimmels zich juist bevinden. Om schimmelnagels op een doeltreffende manier aan te pakken, maken onze huidtherapeuten gebruik van lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie.

Tijdens de behandeling wordt energie afgegeven die wordt omgezet in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. Na verloop van tijd groeit de aangetaste nagel uit en wordt vervangen door een mooie, gladde nagel. Het proces van nagelgroei kan enkele maanden duren.

Wat zijn kalknagels en schimmelnagels 

Schimmels komen van nature voor op ons lichaam en vormen geen probleem zolang de huidbarrière intact is en de natuurlijke vetlaag op de huid goed functioneert. In deze situatie kan de schimmel de huid niet binnendringen. Echter, wanneer de huidbarrière verstoord is, kan de schimmel de huid binnendringen en zich vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot schimmelinfecties, zoals een kalknagel.

Een kalknagel is een schimmelinfectie die zich voordoet in één of meerdere nagels van de handen en/of voeten. Het is meestal een cosmetisch storende aandoening en kan soms ook wat pijnlijk zijn. De omliggende huid kan ook aangetast zijn, wat te herkennen is aan een droge en schilferige huid. Om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen, wordt het aanbevolen om de omliggende huid direct te behandelen met een miconazol crème. Hoewel teennagels vaak worden aangetast, kunnen schimmels ook de weg naar de handen vinden. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en contact met schimmelnagels zoveel mogelijk te vermijden.

Bij een laserbehandeling van schimmelnagels wordt warmte gebruikt om de schimmel te verhitten, waardoor deze afsterft. Het is essentieel om de thuisadviezen op te volgen om de kans op langdurige verbetering te vergroten.

Maak een afspraak voor een gratis intake

Bel 085 – 9021777 of maak online een afspraak voor een GRATIS intake en ervaar het zelf! Nooit meer waxen of scheren. Graag tot ziens bij Silk laserclinic!

Silk laserclinic

SUPER OKSEL AANBIEDING

Nooit meer scheren of waxen. Nu 22,50 euro ipv 80,-
Silk laserclinic

GRATIS INTAKE

Ervaar het zelf en maak nu een afspraak voor een gratis intake!
Afspraak maken
Silk laserclinic

5+1 GRATIS

Elke 6e behandeling gratis